Return of the Hydra

De Gazet van Shairra: Faits Divers (1)

Ook dit weekend is de rust in onze prachtige stad nog niet bepaald weergekeerd. Aanslagen, moord, vechtpartijen… niets bleef ons, arme Shairranen, bespaard. Een kleine bloemlezing:

1. Proconsul Diokles openlijk bespot en vernederd.
Zaterdagnamiddag hebben enkele heethoofden de nieuwe proconsul van Shairra met beledigingen en rotte tomaten bestookt. Het verzamelde volk koos resoluut de kant van de oproerkraaiers. Een anonieme getuige vertelt: “Het was eigenlijk best grappig, een tomaat zien uiteenspatten tegen de bolle kop van die gore vetzak van een proconsul, terwijl één of andere achterlijke negerin haar blote kont liet zien. En dan riep een andere vrouw nog iets grappigs, wat was het ook alweer, iets over de proconsul die blijkbaar de oplossing tegen de armoede had gevonden: alle armen zelf opeten. Haha… eigenlijk is het niet mooi om dikke mensen zo hun vet te geven, zeker niet nu de kritiek tegen die Diokles al zo aanzwelt (gniffel gniffel)… om al die kritiek te doorstaan moet die man echt wel een … olifantenhuid hebben – woehahaha!”
“Ik vind er anders niks grappigs aan,” zegt een andere voorbijganger, die zich voorstelt als Matunde “zo’n volgevreten usurpator die maar door de stad paradeert terwijl er elke dag tientallen kinderen sterven van de honger, zodat hij toch maar een extra portie foie gras kan binnenspelen! En als die Diokles dan eens wat opbouwende kritiek krijgt, of als mensen hem eens een gezond stuk groente toewerpen, stuurt hij er direct één van zijn doodseskaders op af!” Op onze vraag of hij zelf dan niet het risico loopt de mannen van de gouverneur achter zich aan te krijgen, antwoordde deze Matunde: “Laat ze maar komen, ik ben voor geen enkele vetzak bang!”
De woordvoerder van de proconsul ontkent ten stelligste dat Diokles soldaten op zijn tegenstanders heeft afgestuurd – de 9 lijken die later in een hoekje van de markt werden aangetroffen, zijn volgens hem het werk van een seriemoordenaar (zie verop in deze editie).

2. Terroristen dynamiteren toiletten
Zondagochtend zijn de toiletten van één-sterrenhotel ‘Brunello’ op spectaculaire wijze de lucht ingegaan. Kwaad opzet lijkt niet uitgesloten, maar toch wijst de verzekering met een beschuldigende vinger naar het all you can eat-menu. Eerder dit jaar gingen in de Oude Stad ook al een serie toiletten de lucht in, eveneens om onbekende reden. Tot overmaat van ramp kreeg hotel ‘Brunello’ ook nog eens een klacht aan zijn been van het Kerniaans Centrum voor Gelijke Kansen, aangezien de herbergier zijn hondenkoten verhuurt aan Gnomen. “Denk eens aan al die dakloze straathonden in Shairra,” fulmineert een woordvoerder van het KCGK “, het is gewoonweg schandalig dat die trouwe viervoeters zo worden gediscimineerd ten voordele van een lagere diersoort! Geen wonder dat die beesten de laatste tijd zo raar doen!”

3. Onthoofde Hangjongeren
Zondagavond vonden twee peuters in een zijstraat van de Erymiaanse Heirbaan de onthoofde lijken van twee jongemannen. Hun identiteit is nog onbekend, evenals het motief van deze gruwelijke moorden. De enige aanwijzing is een fragment van een wollen sjaal, gewikkeld rond de doorgehakte hals van één van beide jongens. Beide lichamen vertonen ook overvloedige tekenen van foltering, en bevatten sporen van de goedkope drug Scalini. Beide lijken waren zichtbaar uitgestald onder een met graffiti bekladde muur met als opschrift “the Silent Snails”. De graffiti was nog vers, en de moordenaars hadden ook met het bloed van beide slachtoffers overal slakken op de muren getekend.
Vermoed wordt dat het hier om een afrekening gaat tussen dievenbendes, waarvan deze jongens de dupe zijn geworden. Dit zou dan best wel eens gerelateerd kunnen zijn aan de dubbele slachtpartij eerder die dag op de Erymiaanse Heirbaan.

Comments

Rhynn

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.